Компанія "Київтеплоенерго" підготувала відеоролик, в якому відповіла на питання, що часто ставляться від споживачів про гідравлічні випробування трубопроводів, які забезпечують постачання гарячої води та теплової енергії в Києві.

Гідравлічні випробування – це необхідний етап підготовки тепломереж до майбутнього опалювального сезону відповідно до встановлених правил.

Вони спрямовані на перевірку міцності та герметичності теплових мереж, щоб заздалегідь виявити потенційні проблеми та знизити аварійність у зимовий період.

Майстер перевіряє лічильник води

Під час випробувань ділянка трубопроводу відключається від загальної мережі та наповнюється охолодженою водою під підвищеним тиском. При виявленні пошкоджень їх усувають, а потім трубопровід повторно перевіряють на міцність.

Популярні новини зараз

Вже ніхто не сховається: військовозобов’язаних внесуть до єдиного реєстру – ТЦК дізнається про все

Водійські права стануть недійсними: коли і чому варто отримати нові документи

Міста опинились під прицілом: тарологиня озвучила прогноз на вересень по обстрілам

Водіям готують тотальні перевірки на дорогах: безжально штрафуватимуть кожного третього

Показати ще

Процес гідравлічних випробувань займає близько 14 днів і відбувається поетапно в кожній зоні тепломереж згідно затвердженого графіка. У разі виявлення пошкоджень терміни випробувань можуть бути продовжені для проведення ремонтних робіт.

Інформацію про тимчасове відключення гарячої води через випробування можна дізнатися з оголошень на будинках, на офіційному сайті Центральної диспетчерської з питань ЖКГ, через телефонні лінії зв'язку або чат-боти.

Завдяки гідравлічним випробуванням вдається заздалегідь виявити та усунути пошкодження тепломереж, що знижує кількість аварій у зимовий період. Також компанія "Київтеплоенерго" замінює ділянки трубопроводів, що досягли кінця терміну експлуатації.

Завдяки цим заходам цього року кількість пошкоджень тепломереж зменшилась на 15% порівняно з попереднім опалювальним сезоном.

Також наш портал інформував, в "Укргідроенерго" натякнули, що не лише росіяни винні у наших проблемах зі світлом

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що в оду доведеться економити: нові тарифи вивернуть кишені - майже на 60% дорожче

Вам буде цікаво дізнатися, підняти податки, щоб зберегти привілеї чиновників: коли чекати на нові ставки