Як відомо, в Україні діють погодинні відключення світла. Для мешканців столиці вони діють дещо довше, ніж передбачалося. Уряд готується до впровадження нових заходів для виправлення ситуації.

Тривалість відключень безпосередньо залежить від того, скільки об'єктів критичної інфраструктури розміщено у місті, пояснив експерт в енергетичному секторі Володимир Омельченко в ефірі одного з українських телеканалів.

Українці без світла, фото: Facebook

У Києві таких будівель дуже багато. Омельченко уточнив, що така кількість відключень пояснюється ремонтом двох атомних блоків. Станом на тепер це занадто велика втрата.

Яка ситуація зараз у Києві

Омельченко висловив стурбованість тим, що кияни перебувають без світла до 10 години. Експерт повідомив про ініціювання зміни цієї ситуації. Попередньо нова постанова має набути чинності з 24 червня.

Популярні новини зараз

Ухилянтів готують до тюремних нар: судді дадуть жорсткий термін

Війська Кім Чен Іна можуть увійти в Україну: чому потрібно "насторожитися" через союзництво РФ-КНДР

В Україні готують важливі зміни до мобілізації: чого чекати

Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків

Показати ще

Магазин без світла, скріншот: YouTube

"Дискримінація киян у цих умовах дуже неправильна. Київ єдине місце, де вчора ми стояли на межі відключення критичної інфраструктури", – наголосив Омельченко.

Згідно з новою постановою, має врегулюватися система відключень. За словами Омельченка, нинішня нерівномірність може бути вирішена завдяки:

- імпорту електроенергії;
- Ремонт атомних блоків;
- Збільшення кількості об'єктів генерації.

Нагадаємо, поки люди шкребуть копійки на нові тарифи за світло, зарплати членів "Укренерго" сягають майже 8 млн на місяць.

Раніше повідомлялося, що відключення світла може погіршитися: на чому тримається енергетика.

Також, в "Укргідроенерго" натякнули, що не лише росіяни винні у наших проблемах зі світлом.