З червня деяким українцям приходитиме на одну платіжку більше. Додасться плата за абонентське обслуговування для всіх категорій споживачів.

Про нововведення попередили мешканців міста Свалява, що у Закарпатській області. Скільки доведеться доплачувати, розповіли на facebook-сторінці місцевого водоканалу.

Водопостачання. Фото: скрін youtube

З 1 червня юридичним особам, а також побутовим споживачам доведеться платити додатково за абонентське обслуговування. Ця плата нараховується окремо на водопостачання та водовідведення.

Населення попередили, що платити доведеться навіть, якщо домогосподарство не користується водою.

Популярні новини зараз

Світла немає, а вуличні ліхтарі сяють навіть вдень - столична влада пояснила причину

Доплата 20% від розміру пенсії: кому з пенсіонерів підкинуть грошенят

Нові правила для водіїв: де і коли можуть перевіряти військовий квиток

У YASNO повідомили неприємну новину для тих, хто платить за "нічним" тарифом

Показати ще

"Абонентська плата сплачується незалежно від користування послугою. Навіть якщо абонент місяць не користувався водою, то рахунок за неї прийде з нульовими показниками, а абонплату прийдеться сплатити", - заявили у водоканалі.

Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Скільки доведеться доплачувати:

  • абонплата за воду – 16,82 гривні з ПДВ;
  • абонплата за каналізацію – 15 гривень з ПДВ.

Зазначається, що витрати, закладені в абонентську плату, не включаються до структури тарифу на централізоване водопостачання та водовідведення. Зокрема, на плечі споживачів ляже плата за: друк та доставку квитанцій, послуги зв'язку та поштові послуги, абонентський супровід та виконання інших функцій, пов'язаних з обслуговуванням виконавцем абонентів за індивідуальними договорами.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, заплатити доведеться більше: "Київводоканал" попередив частину споживачів.

Також наш портал інформував, після трирічної "паузи" в Україні хочуть переглянути тарифи на воду: як зміняться платіжки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ризикуєте залишитися без світла і води, натомість із судовим порядком: які покарання готують боржникам за комуналку.