Частина українців може претендувати не лише на субсидії для оплати житлово-комунальних послуг, а й на абсолютно новий вид допомоги. Хто зможе оформити субсидію на оренду житла, повідомляє "ЮрШтаб".

Міністерство соціальної політики запускає новий вид підтримки населення – субсидію на оренду житла. На першому етапі програма діятиме виключно для внутрішньо переміщених осіб. Однак надалі її можуть розширити й допомогу зможуть отримувати інші категорії громадян.

Виплати. Фото: скрін youtube

У великому місті та маленькому населеному пункті вартість оренди житла сильно відрізняється, тому розмір субсидії буде розраховуватись для кожного отримувача індивідуально.

Також розмір виплати залежатиме від інших факторів:

Популярні новини зараз

Не виживаєте, а комфортно існуєте: у Мінсоці підрахували, що 7000 грн – норма для українця

Частину українців звільнили від проходження ВЛК – хто може зітхнути з полегшенням

Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому

Гроші змусять повернути державі: українців попередили

Показати ще
  • від доходу домогосподарства - що він нижчий, тим більшою буде допомога;
  • від кількості осіб у складі домогосподарства.

оренда житла, скріншот з відео

Наразі відомо, що субсидія покриватиме переселенцям від 70 до 80% вартість оренди житла. Решту доведеться платити зі своєї кишені.

Зазначається, що у формулу розрахунку нової субсидії закладуть 13,5 квадратних метрів житлоплощі на кожного члена сім'ї плюс загальну площу для всіх.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ще одна категорія українців може отримати пільгу: кому пощастить платити менше за квартиру.

Також наш портал інформував, як оформити субсидію, щоби не переплачувати за комуналку: інструкція.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, щомісячну грошову допомогу та компенсацію за комунальні послуги: хто може отримати.