Українцям перерахують житлові субсидії через підвищення тарифу на електричну енергію. Наскільки можуть зрости виплати, розповіли спеціалісти Пенсійного фонду України.

Розмір субсидії розраховується як різниця між сумою оплати за ЖКП та обов'язкового платежу. З 1 червня витрати українців на комуналку збільшаться через встановлення нового тарифу на світло.

Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube

У ПФУ наголосили, що обов'язковий платіж розраховується шляхом поділу сукупного доходу домогосподарства за два квартали на кількість місяців, за які враховано доходи. Крім того, за спеціальною формулою обчислюється обов'язковий відсоток платіжки за ЖКП.

Субсидія. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Також спеціалісти Пенсійного фонду показали приклад, як зміниться розмір субсидії після перерахунку.

Так, якщо взяти сім'ю з трьох осіб – працюючу матір із щомісячним доходом 9200 гривень та двох неповнолітніх дітей, то розмір субсидії збільшиться на 218,4 гривні.

Як зміниться розмір субсидії. Фото: ПФУ

Українцям нагадали, що сума субсидії розраховується індивідуально для кожного отримувача з урахуванням витрат на комунальні послуги, складу сім'ї та рівня доходів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ дасть другий шанс: як отримати субсидію українцям, яким раніше відмовили.

Також наш портал інформував, українці залишаться без субсидій навіть влітку: кому з громадян нізащо не отримати допомогу від держави.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, не платити взагалі або віддавати лише половину: хто з українців може забути про комуналку.