Українці, які отримують офіційну заробітну плату у розмірі 10 тисяч гривень, не зможуть отримати гідну пенсію. Про це свідчать підрахунки видання OBOZ.UA.

Багато українців, особливо у невеликих містах, не можуть похвалитися високими зарплатами. Це означає, що в старості навряд чи пощастить отримувати гідну пенсію, якої вистачало б на всі потреби.

Пенсія. Фото: скрін youtube

Наприклад, українець отримує офіційну зарплату у розмірі 10 тисяч гривень, з неї ж сплачується ЄСВ, тоді він може розраховувати на пенсійну виплату у розмірі 2818 гривень. Однак за умови, що зміг накопичити повний страховий стаж – 35 років.

Варто зазначити, що українці мають змогу взяти добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування. У такому разі до виходу на пенсію людина може сплачувати внески в ПФУ, що допоможе отримати додатковий стаж та вплинути на розмір майбутніх виплат.

Популярні новини зараз

Пенсія зросте і без індексації: стареньким пообіцяли доплачувати майже 1000 грн

Комунальники зробили попередження для всіх, хто має лічильники: переплати не уникнути

Асфальт буде плавитись під ногами: в Україну знову повернеться спекотна погода

Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

Крім того, якщо є можливість, можна щомісяця відкладати частину доходу та накопичувати "фінансову подушку" на старість. Навіть якщо призначать невисоку пенсію, буде заначка на випадок форс-мажорів.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, напрацювалися, але треба ще: українцям можуть не зарахувати страховий стаж для виходу на пенсію.

Також наш портал інформував, що робити українцям передпенсійного віку, яким не вистачає стажу: рекомендації від ПФУ.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, 10 прожиткових мінімумів щомісяця: хто з пенсіонерів шикуватиме у 2024 році.