Пенсійний фонд України звернувся до окремих категорій отримувачів житлових субсидій та пільг з проханням подати нову заяву для продовження отримання виплат.

Це стосується громадян, які станом на 24 лютого 2022 року проживали або продовжують проживати на тимчасово окупованих територіях або територіях активних бойових дій, і з початку повномасштабної агресії не зверталися за перепризначенням субсидії або пільги.

Для продовження отримання виплат від держави з 1 липня 2024 року, громадянам цієї категорії необхідно звернутися до Пенсійного фонду України з відповідною заявою та необхідними документами.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Повідомлення про необхідність подання нової заяви надійшло до особистих кабінетів на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (розділ “Мої повідомлення“ – рубрика “Індивідуальні повідомлення“). У повідомленні зазначено, що відповідно до постанови Уряду від 08.05.2024 № 521 завершується період дії окремого порядку виплати субсидій та пільг, визначеного постановою Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 215.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Цей крок пов'язаний із завершенням дії особливого порядку виплати субсидій та пільг, введеного на період активних бойових дій та тимчасової окупації територій. ПФУ прагне забезпечити безперервність виплат для всіх громадян, які потребують підтримки, тому наголошує на важливості своєчасного подання нових заяв.

Для подання заяви на продовження виплат субсидій та пільг необхідно:

  1. Відвідати орган Пенсійного фонду України у вашому регіоні.
  2. Подати відповідну заяву та додати необхідні документи.

Громадянам, які підпадають під дію цього повідомлення, рекомендується не зволікати і подати нову заяву до ПФУ до 1 липня 2024 року. Це забезпечить безперервність отримання житлових субсидій та пільг, які є важливою частиною державної підтримки в умовах нинішньої ситуації.

Нагадаємо, Військовий квиток і е-трудова: українцям пояснили важливий нюанс

Раніше ми повідомляли: Проїзд, комуналка та грошові "бонуси": які пільги в Україні належать пенсіонерам за віком

Також, Ще одна категорія українців може отримати пільгу: кому пощастить платити менше за квартиру