Норвезька рада у справах біженців виявила готовність допомогти українцям, які перебувають у складних життєвих обставинах через конфлікт та кризу в їхній країні. Ця допомога включає в себе фінансову підтримку, яка буде виплачуватися у вигляді грошових сум.

Згідно з повідомленням прес-служби Мінінтеграції, Норвегія продовжує виконувати свої гуманітарні зобов'язання та підтримувати тих, хто потребує допомоги.

Гроші / фото: depositphotos

Заявки на отримання цієї допомоги були прийняті до 21 березня 2023 року, і зараз процес реєстрації нових учасників припинено. Однак, ті, хто встиг зареєструватись, можуть очікувати виплати через 3 місяці, у сумі 6660 гривень.

Ця сума розподіляється по 2220 гривень на кожного члена сім'ї, але не більше ніж для п'ятеро осіб в родині. Головний акцент робиться на наданні допомоги найбільш уразливим категоріям населення, що включає людей, які переселені та тих, хто проживає в районах, постраждалих від конфлікту.

Популярні новини зараз

Кожен наступний день здаватиметься ще спекотнішим - синоптики б'ють на сполох через аномальну спеку в липні

Жінок не випускатимуть за кордон? Кому з українок потрібно терміново прийти до ТЦК

У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло

"Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен

Показати ще

Людина з грошима в руках

Зараз, після закриття реєстрації, важливо звернутися за додатковою інформацією до гарячої лінії Норвезької ради. Також варто зазначити про співпрацю Міністерства соціальної політики України з Норвезькою радою.

Ця співпраця передбачає додаткові виплати для ще 50 тисяч українців, які також знаходяться у складних життєвих обставинах через війну. Це ще один крок у напрямку надання підтримки тим, хто найбільше потребує допомоги.

Нагадаємо, пенсіонерам значно спростили життя: що треба знати

Раніше ми писали про те, що держава виплатить значну суму деяким українцям: кому сильно пощастить

Крім того, Знай.ua повідомляв, житлові субсидії під час війни: що потрібно зробити, щоб виплати не анулювали