У структурі собівартості виробництва круп і пластівців у ТОВ "ТЕРРА" електроенергія займає невеликий відсоток, всього 3-4%. Це може здатися несуттєвою часткою, але в контексті підвищення тарифів на електроенергію ця цифра може стати значущою для виробництва цих продуктів.

За словами Олександра Ясинського, комерційного директора і співзасновника компанії "ТЕРРА", навіть при тому, що компанія використовує альтернативні джерела енергії, такі як паровий котел, який працює на зернових відходах, підвищення тарифів на електроенергію вплине на виробництво.

Солодкі пластівці з молоком. Фото: Freepik

Ці зміни найбільше відчутні будуть на продуктах, які мають соціальне значення, наприклад, крупи та пластівці. Підвищення ціни на електроенергію може негативно вплинути на виробників, особливо на тих, які діють легально, платять податки і мають офіційний штат працівників.

Це може призвести до втрат для виробників, які, можливо, змушені будуть підвищувати ціни на свою продукцію або зменшувати свій прибуток. В результаті споживачі можуть очікувати змін цін на бакалійну продукцію вже через 2-3 місяці після введення нових тарифів на електроенергію.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Водіям дали всього 10 днів: як уникнути неочікуваних штрафів

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, може бути не тільки солодким: рецепт ароматного печива із зеленою цибулею – здивуються всі

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пре від ранкового стаканчика? Вчені відповіли, скільки разів на день можна пити каву

Раніше повідомлялося на порталі Знай.ua зігріває душу та задовольняє шлунок: рецепт італійського пирога до Великодня