Пенсійний фонд може відмовити у зарахуванні певного періоду робочого стажу, якщо сторінки трудової книжки заповнені з порушенням вимог інструкції про порядок ведення трудових книжок.

Усі записи в трудовій книжці мають бути зроблені після видання відповідного наказу або розпорядження, але не пізніше тижня після цього. У разі звільнення працівника запис про звільнення повинен бути зроблений в день звільнення.

Трудова книжка скриншот youtube Вікна-новини

Дати повинні записуватися арабськими цифрами, причому число і місяць мають бути двозначними. Наприклад, якщо працівника прийняли на роботу 5 січня 1993 року, у трудовій книжці це має бути записано як «05.01.1993».

Записи в трудовій книжці мають бути зроблені акуратно, кульковою ручкою або пером, чорним, синім або фіолетовим чорнилом. Записи про звільнення, а також відомості про нагородження та заохочення повинні бути завірені печаткою.

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

Показати ще

Скрін, відео YouTube трудова книжка

Якщо ПФ відмовив у зарахуванні певного періоду до страхового стажу через неправильно заповнену трудову книжку, це означає, що записи у Вашій трудовій книжці були зроблені з порушенням вищезазначених вимог.

В такому випадку, Ви можете звернутися до суду, щоб оскаржити дії Пенсійного фонду та визнати їх протиправними. Це дозволить вам захистити свої права та включити спірний період до страхового стажу.

Трудові книжки, кадр з відео

Загалом, правильне заповнення трудової книжки є дуже важливим, оскільки саме на підставі цих записів Пенсійний фонд визначає ваш страховий стаж і, відповідно, право на пенсійне забезпечення.

Нагадаємо, ця виплата позбавить субсидії? У ПФУ розповіли, як не залишитись без допомоги

Раніше ми писали про те, що як отримати відшкодування за несправедливу затримку заробітної плати

Вам буде цікаво дізнатися як змінилися правила пенсійного стажу в Україні