Олексій Кучеренко з комітету Верховної Ради, який відповідає за енергетику та комунальні послуги, говорив про можливе зростання тарифів. Він розмовляв з УНІАН про те, як це може відбутися після підвищення цін на світло, в яких межах це можливо і наскільки обґрунтованим є таке рішення.

Кучеренко сказав, що тарифи на тепло, газ і гарячу воду для населення мають мораторій, тобто їх не можна підвищувати за законом, який прийнято два роки тому. Але йому цікаво, чи може влада обійти цей закон.

Олексій Кучеренко, фото UKRLIFE.TV

Згідно зі словами Кучеренка, є серйозні проблеми в тарифоутворенні на тепло і в стосунках між компаніями, і вони можуть намагатися вирішити ці проблеми за рахунок підвищення тарифів, називаючи це "приведенням тарифів до собівартості".

Проте це суперечить закону. Він також зазначив, що поки немає конкретних кроків у цьому напрямку. Щодо можливого зростання тарифів на інші комунальні послуги, Кучеренко вказав на вимоги водоканалів щодо підвищення тарифів на воду для населення, але наголосив, що без підтримки Верховної Ради важко це зробити.

Тарифи на воду. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Виглядає так, що можуть підняти тариф на холодну воду для населення на 25-30%. Це вже два роки обговорюється. Проблема з газом і теплом теж є. Щоб це вирішити, треба серйозно переглянути ціни на газ від НАК "Нафтогаз" і знайти рішення.

Щодо підготовки до наступного опалювального сезону, Кучеренко вважає, що потрібно змінювати систему управління в енергетиці та комунальному секторі, оголошувати надзвичайний стан і розробляти нові підходи для управління в умовах війни.

Вони можуть підвищувати тарифи в десять разів, потім гроші будуть кудись зникати. Ми будемо задавати питання: "Де гроші?", - а вони будуть розводити руками й показувати чергову презентацію.

Нагадаємо, якщо не хочете втратити гроші: "Газмережі" розкрили важливий нюанс

Раніше ми писали про те, що додаткова плата за воду: кому чекати збільшених платіжок

Вам буде цікаво дізнатися може подорожчати ще одна важлива послуга: комунальники назвали причину