Українцям слід готуватися до чергової хвилі подорожчання, яка торкнеться основних продуктів харчування. Про це заявив кандидат економічних наук та головний консультант Центру зовнішньополітичних досліджень Національного інституту стратегічних досліджень Іван Ус в ефірі Громадського радіо.

Через зростання тарифів на електроенергію в Україні найближчими місяцями можуть збільшитися ціни на хліб. Однак це може стати не єдиним ударом по гаманцях.

Ціни на хліб, фото: Знай.ua

Економіст Іван Ус вважає, що якщо виробники хлібних виробів оголосять про подорожчання свого товару, аналогічні заяви можуть прозвучати й від виробників інших продуктів.

"Я чекаю на каскад подібних заяв, тому що коли хтось зробив першу, то будь-яка галузь починає думати "це загальний ризик, всі від війни страждають, тому давайте піднімати вартість", - каже експерт.

Популярні новини зараз

Українцям обіцяють глобальні пенсійні зміни: буде розміром 60% від зарплати

Громадський транспорт обійдеться дорожче: українцям офіційно підвищили тарифи

Як зменшити платіжку за світло, користуючись бойлером – українцям дали дієві поради

Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати

Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так, після хліба в Україні можуть підвищити ціни на молочну продукцію, зокрема вершкове масло. Також у торгових точках можуть змінитись цінники на м'ясних товарах.

"Після цін на хліб про здорожчання можуть заговорити виробники молочної продукції, масла. Також — м’ясної галузі", - прогнозує Іван Ус.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, беріть із собою більше грошей: супермаркети встановили нові ціни на гречку, вершкове масло та яйця.

Також наш портал інформував, у супермаркетах подешевшала частина молочних продуктів: що можна взяти за вигіднішими цінами.

Крім того, ми писали, подорожчання головного продукту: через нові тарифи можуть піднятися ціни на хліб.