Щоб вийти на пенсію за віком у 2024 році, необхідно досягти 60 років і мати як мінімум 31 рік страхового стажу. Проте деякі українці можуть відправитися на заслужений відпочинок на м'якіших умовах.

Кому для оформлення пенсії буде достатньо лише 15 років страхового стажу, пояснили фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Українським законодавством передбачено спрощені умови для виходу на заслужений відпочинок, проте вони застосовуються лише до деяких категорій громадян.

Наприклад, особи з інвалідністю за зором І групи - сліпі та особи з інвалідністю з дитинства І групи можуть розраховувати на призначення дострокової пенсії за віком.

Популярні новини зараз

Мізерні пенсії стануть ще меншими: у кого ПФУ може забрати частину виплат

Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше

ТЦК стануть "невидимками" для ухилянтів: про які повноваження говорять

Як уберегти новий холодильник від постійних відключень світла: запам'ятай ці правила

Показати ще

ПФУ. Фото: скрін youtube

Чоловіки, які належать до цієї категорії, можуть звертатися за пенсією при досягненні 50 років та наявності не менше 15 років страхового стажу. Для жінок умови ще м'якші – вік 40 років та стаж не менше 10 років.

"Підставою для отримання пенсії є звернення особи. За недієздатних осіб, осіб, дієздатність яких обмежено, звернення надають їх законні представники", - йдеться у повідомленні ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, пенсіонерам пообіцяли жалюгідну надбавку: вистачить на кілька буханців хліба.

Також наш портал інформував, червень 2024 року – час перерахунку пенсій: хто отримає 4 тисячі "бонусом", а хто залишиться з копійками.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, крім тебе – ніхто не вирішить: чи можна українцям сплачувати добровільні внески, перебуваючи за кордоном.