Фахівці рекомендують не "маскувати" газопровід під дизайн інтер'єру, замуровуючи труби в стіну. Якими наслідками це загрожує, розповіли спеціалісти компанії "Газмережі".

Газові труби інколи стають серйозною естетичною перешкодою в оформленні дизайну інтер'єру кухні. Однак, як би не хотілося, газопровід не можна замуровувати в стіни.

Газова плита. Фото: скрін youtube

По-перше, споживачі повинні регулярно фарбувати труби, які у них на балансі, щоб забезпечити захисне покриття. Якщо газопровід буде у стіні, то зробити це буде неможливо. Крім того, контакт з цементним розчином руйнує трубопровід під час його експлуатації.

В результаті може виникнути витік газу, з усуненням якого можуть виникнути великі складнощі.

Популярні новини зараз

Мізерні пенсії стануть ще меншими: у кого ПФУ може забрати частину виплат

В Україні готують пенсійну реформу – старенькі мають зрадіти новим виплатам

Як зменшити платіжку за світло, користуючись бойлером – українцям дали дієві поради

Потрібно терміново нести документи: українським пенсіонерам дозволили у червні "відновити" виплати

Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube

"У разі витоку природного газу у замурованому газопроводі, він може виходити не в тому місці, де виникла аварійна ситуація, а через будь-який інший отвір, що може знаходитися навіть в іншому приміщенні", - попередили газовики.

Якщо виникла гостра потреба "замаскувати" газові труби в квартирі або будинку, слід розглянути варіант установки короба для трубопроводів, який можна легко зняти при надзвичайній ситуації.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, до ломбарду віднесете половину майна: як можуть оштрафувати за "скручений" газовий лічильник.

Також наш портал інформував, одразу дві проблеми на вашу голову: за що газовики можуть перекрити вентиль та вліпити безбожний штраф.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці можуть звільнити себе від щомісячної оплати за доставку газу: що потрібно зробити.