Для тих, хто має вдома повну стару дрібницю, є хороші новини. Українці мають змогу добре заробити, якщо продадуть особливу монету номіналом у 2 коп. Справа в тому, що вони високо цінуються серед колекціонерів, а тому готові платити за них тисячі гривень.

Про це стало відомо завдяки інформації на порталі "Монети-ягідки".

Повідомляється, що монету 1994 року різновиду 2 (10 к.) АА можна продати за даними фахівців ресурсу "Монети-ягідки" за ціною від 4500 грн. Цю монету можна дізнатися по широкому канту аверсу (лицьовій стороні).

2 копійки від НБУ, скріншот: Монетки-ягідки

"При карбуванні аверса монети використовувався штемпель від 10 копійок 1994 року. Широкий кант вийшов через те, що діаметр штемпелів для 10 копійок менше, ніж для 2 копійок. Різновид 2 (10 к.) АА нумізмати часто називають "перепутування", - пояснюють спеціалісти.

Популярні новини зараз

Посадили у "бусик" чи ламають двері? Українцям нагадали, куди скаржитися на ТЦК

Українців 50+ хочуть звільнити від мобілізації — замінять на молодих

Графіки відключення електроенергії на 25 червня

"Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь

Показати ще

Також цінуються 2 копійки 1996 року різновиду 1АА з алюмінію. Їх можна продати за 800–1000 грн. А такі ж монети, але з немагнітної сталі – за 1500–1700 грн.

2 копійки від НБУ, скріншот: Монетки-ягідки

"2 копійки 1996 року - монета, яка входила до колекційного набору НБУ. Спочатку викарбували близько 2 тис. екземплярів з нержавіючої сталі, проте НБУ не дозволив включити ці монети до набору. Після цього викарбували монети з алюмінію, якими комплектували набори. 2 копійки 1996 р. зустрічаються не лише у наборах, їх неодноразово знаходили у зверненні", - розповідають нумізмати.

2 копійки від НБУ, скріншот: Монетки-ягідки

За 2 копійки 2003 року можна отримати від 1800 грн. до 5000 грн. Нумізмати пояснюють: такі монети є рідкісними – їх карбували невеликим тиражем для річного набору НБУ.

"Однак набір так і не випустили. А монети, найімовірніше, потрапили в обіг", - повідомляють фахівці.

Нагадаємо, за старі 25 копійок українці можуть отримати солідну пачку готівки: у чому особливість монетки.

Раніше повідомлялося, "купатиметеся" в грошах: за які 1-гривневі монети щедро заплатять колекціонери.

Також, українцям показали на яких монетах можна непогано заробити: реально знайти навіть будинки в скарбничці.