В Україні спостерігається серйозна криза з електроенергією через атаки Росії на енергетичні об'єкти. Ці атаки призвели до руйнування значної частини електрогенеруючих потужностей країни, що викликало тривалі відключення електроенергії тривалістю до восьми годин на день.

Про те, яких наслідків від такої ситуації можна чекати, розповіли у ВВС.

Мешканці Києва, столиці України, стикаються з найсерйознішим браком електроенергії. Генератори працюють на повну потужність, що створює гул по місту, а вночі вулиці часто занурюються у пітьму.

Рятувальники, пожежа / фото: Pixabay

Сім'ї з маленькими дітьми, що живуть на верхніх поверхах багатоквартирних будинків, опинилися без працюючих ліфтів, що змушує їх підніматися пішки десятками сходових прольотів.

Популярні новини зараз

Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило

Графіки відключення електроенергії на 25 червня

ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам

Доведеться вмикати режим тотальної економії: українцям приготували нове підвищення тарифів

Показати ще

Україна змушена закуповувати електроенергію у Європейського Союзу, щоби частково компенсувати свій дефіцит. Однак цього недостатньо, щоб повністю задовольнити потреби країни. Ситуація погіршується з настанням літніх температур, оскільки люди активно використовують кондиціонери.

ТЕС "ДТЕК Енерго"

За даними ДПЕК, найбільшій приватній енергетичній компанії України, якщо росія продовжить атаки на електростанції, можливий найгірший сценарій, за якого українці взимку можуть проводити до 20 години на день без електрики та опалення.

Проблема також полягає у складності та високих витратах на ремонт українських теплових та гідроелектростанцій. Марія Цатурян з "Укренерго", національного енергетичного оператора України, сказала, що деякі з них можуть бути відновлені лише через роки, а деякі можуть залишитися непрацездатними.

А ми нагадуємо, б лекаут не застане вас зненацька: що обов'язково потрібно знати

Також наш портал повідомляв, влада заборонила використання кондиціонерів: які обмеження ввели

Крім того, Знай.ua повідомляв, уряд встановив жорсткі обмеження на електроенергію – кого торкнеться