В умовах фінансових труднощів або загрози арешту майна деякі люди вдаються до хитрощів і намагаються захистити своє нерухоме майно, переписуючи його на близьких родичів – дружин, матерів чи інших членів сім'ї . Однак, як застерігають юристи, такі дії можуть лише посилити ситуацію та мати серйозні юридичні наслідки.

Владислав Мартинчук, адвокат судової практики ЮКК "Де-Юре", пояснює , що переоформлення права власності на майно на іншу особу несе у собі ризики та загрози.

Нерухомість, скріншот: YouTube

По-перше, колишній власник втрачає будь-який контроль за долею свого майна. У разі конфлікту з новим власником останній цілком законно може заборонити користуватися цим майном.

Крім того, такі угоди щодо відчуження майна, вчинені для запобігання примусовому продажу, можуть бути визнані судом недійсними, що означає, що вони не матимуть жодних правових наслідків. У разі майно підлягає поверненню первісному власнику, і нього може бути звернено стягнення за наявності заборгованості.

Популярні новини зараз

Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно

ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам

"Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь

Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів

Показати ще

Нерухомість, скріншот: YouTube

Як зазначає експерт, державні чи приватні виконавці та кредитори боржника можуть звертатися з відповідними позовами щодо визнання таких правочинів недійсними. За останні роки практика таких судових справ стає дедалі поширенішою, що робить вказану "схему порятунку" майна неефективною.

Нагадаємо, образа, напад, дискредитація: цивільних змусять відповісти за неповагу до військових

Як повідомляв "Знай.ua", розплата буде швидкою: чим загрожує фейкова адреса в "Резерв+"

Знай.ua писав, блокування рахунку: за що банки обмежують доступ до грошей