Оплата комунальних послуг за червень забере в українців більше грошей. У середньому витрати збільшаться майже на 300 гривень. Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA.

З 1 червня в Україні встановлено новий фіксований тариф на електричну енергію для населення – 4,32 гривні за кіловат. Отже, побутові споживачі отримають перераховані платіжки за червень, сума яких у середньому буде на 285,6 гривні більша.

Електроенергія. Фото: скрін youtube

Зазначається, що основна частина населення використовує до 170 кВт/год електроенергії щомісяця. Сім'ї із таким рівнем споживання доведеться заплатити 734,4 гривні замість 448,8 гривні, які нараховували до підвищення тарифу.

В той самий час, тим, хто споживає 400 кВт/год на місяць, доведеться віддати за світло на 672 гривні більше.

Популярні новини зараз

Порошенко очолив рейтинг політиків, які шкодять Україні у війні з росією: спекулює на ЗСУ та несе негатив за кордоном

Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду

Гороскоп на тиждень 24-30 червня для всіх знаків Зодіаку: смуга удачі Тельців, напруга Водоліїв та розчарування Дів

Пенсіонерів забезпечать тимчасовою підтримкою: додаткові виплати до кінця 2024 року

Показати ще

Платіжки за світло. Фото: скрін youtube

У деяких споживачів може серйозно змінитися платіжка за світло в зимовий період. Так, якщо домогосподарство має електричне опалення, то при використанні до 2000 кВт/год на місяць плата буде за старим тарифом – 5280 гривень. Проте, якщо споживання становитиме 2001 кВт/год, то заплатити доведеться вже 8644,3 гривні – за новим тарифом.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, погодинні відключення електроенергії: як дізнатися коли на вашу адресу нарешті з'явиться світло.

Також наш портал інформував, не лише електрика: українцям слід готуватися до проблем з опаленням.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, торкнеться кожного: українцям вводять ліміти на електрику - прати рідше, кондиціонер та бойлер відключити, що ще.