Основна частина українських пенсіонерів отримує виплати, яких ледь вистачає на оплату комуналки та деякі продукти. Але все ж таки деякі громадяни можуть заслужити й більш солідні пенсії. Про це йдеться у матеріалі "24 Каналу".

Згідно з українським законодавством розмір максимальної пенсії не може перевищувати десять прожиткових мінімумів. З 1 січня 2024 року прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, становить 2 361 гривню, тобто максимальна пенсійна виплата сягає 23 610 гривень.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Такої пенсії, без сумніву, вистачило б не лише на комуналку, а й на багато інших потреб пенсіонера. Однак заслужити такі високі виплати можуть далеко не всі українці.

Річ у тому, що максимальну пенсію отримують лише деякі категорії громадян: державні службовці, працівники органів місцевого самоврядування, народні депутати та науковці.

Популярні новини зараз

Можуть мобілізувати у 22 роки: юрист назвав підстави для доставки у ТЦК

Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило

Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду

Комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів

Показати ще

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Для держслужбовців встановлено іншу систему розрахунку. Розмір пенсії вираховується як відсоткова частка колишньої зарплати. Нині вона сягає 60%. Водночас простим українцям пенсії розраховують з урахуванням не лише зарплати, а й страхового стажу.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, ризикуєте власними виплатами: у ПФУ дали повчання всім пенсіонерам.

Також наш портал інформував, що пенсіонерам пообіцяли спеціальні надбавки: виживати стане простіше, але не всім.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, яка пенсія буде в осіб на повному державному утриманні: особливості для різних категорій.