Українські супермаркети встановили нові ціни на найпопулярніші види м'яса. Посмажити шашлик із яловичини чи свинини обійдеться у значну суму. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.
Сезон пікніків у розпалі, а ціни на м'ясо для шашлику зовсім не тішать. Вартість яловичини у торгових мережах утримується на стабільно високому рівні, а свинина вкотре подорожчала.
Ціни на яловичину
Середній цінник на гуляш залишився незмінним із травня – 280,54 гривні за кілограм. При цьому у деяких мережах супермаркетів вартість м'яса сягає 339 гривень за кіло. Ціни на ребра також залишаються стабільними. Загалом за кілограм доведеться віддати 168,95 гривні.
ТЦК відмовляються знімати громадян з військового обліку – що потрібно зробити
Торкнеться мешканців 9 областей: пенсіонери отримають пристойні доплати до пенсій
З липня прийде нова допомога: хто буде отримувати 4500 гривень щомісяця
Залишають дітей посеред дороги: ТЦК "пакують" вчителів та тренерів
Ціни на свинину
Кілограм уже замаринованого м'яса в середньому продається за 223,23 гривні за кілограм. Цінник збільшився більш ніж на 20 гривень, якщо порівнювати із травнем.
Водночас середня вартість ребер зросла зі 173,51 до 176,30 гривні за кіло, підчеревок подорожчав із 163,80 до 169,30 гривні за кіло. Ошийок у середньому коштуватиме 257,20 гривні за кіло, що на 5,41 гривні дорожче, ніж минулого місяця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, віддамо набагато більше грошей: сир, сардельки та буженина знову подорожчали.
Також наш портал інформував, у супермаркетах подешевшала частина молочних продуктів: що можна взяти за вигіднішими цінами.
Крім того, ми писали, на полицях супермаркетів нові цінники: скільки заплатимо за популярні консерви.