В українських супермаркетах вже продаються кавуни, але багато покупців побоюються ягоди через можливий високий рівень нітратів.

Начальник відділу державного контролю ГУ Держпродспоживслужби у м. Києві Юрій Миркєєв пояснив, чи варто їсти ранні кавуни. Про це пише "Вечірній Київ".

Кавуни, скріншот: YouTube

Кавуни, які зараз доступні українцям у супермаркетах, переважно експортовані з південних країн, на зразок Туреччини чи Греції. Перша вітчизняна продукція почне надходити на прилавки приблизно у 20-х числах червня. Така ранішня поява українських кавунів пояснюється аномальною температурою у квітні.

Юрій Миркєєв зазначив, що перед тим, як потрапити до магазину чи ринку кавуни проходять обов'язкову перевірку на нітрати. Якщо є відхилення від норми – продукція не допускається до продажу.

Популярні новини зараз

Українців можуть змусити повернути виплати: юристи кажуть, що все законно

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

"Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь

Комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше

Показати ще

Кавуни, скріншот: YouTube

Тобто ранні кавуни безпечні для здоров'я, якщо купувати у перевірених торговельних мережах. Однак такі сорти мають коротший вегетаційний період і тому можуть поступатися смаковими характеристиками плоду пізнього кавуна.

Водночас експерти зазначають, що ціни на кавуни у 2024 році будуть помірними, оскільки очікується багато вітчизняної продукції.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сезонні овочі та фрукти можуть виявитися не по кишені: на ціни вдарять перебої зі світлом.

Також наш портал інформував, вага менша, ціна та ж: як не дати "надути" себе при неправильному грамуванні продукту.

Крім того, ми писали, де купити свіжі персики, апельсини та абрикоси без перекупу: порівняння цін у супермаркетах.