На початку літа в супермаркетах значно зросли ціни на ковбасу та твердий сир, що може стати неприємною новиною для багатьох покупців. Ціни зросли порівняно з минулим місяцем, особливо це стосується деяких видів твердого сиру.

Згідно з даними порталу Мінфін, помітне підвищення цін торкнулося популярних видів ковбаси та сиру, які часто купують для приготування бутербродів. Ціни зросли порівняно з минулим місяцем, особливо це стосується деяких видів твердого сиру.

Варена ковбаса "Алан докторська" подорожчала з 363,88 грн/кг до 377,84 грн/кг. Це означає, що тепер за кілограм цієї ковбаси потрібно заплатити на 13,96 грн більше. Також зросла ціна на "Алан молочна" – 400 грамів цього продукту тепер коштують 133,03 грн, замість попередніх 131,95 грн.

Цікаво, що варена ковбаса "Глобине докторська" навпаки подешевшала, з 267,55 грн/кг до 229,00 грн/кг. Але варто зазначити, що ціни на ковбасу можуть значно відрізнятися в різних супермаркетах, тому варто звертати увагу на цінники у вашому магазині.

Популярні новини зараз

Ощадбанк приготував оновлення для клієнтів: не поспішайте перевипускати картки

Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей

Інтернет-провайдери України хочуть підняти ціни вдвічі: селяни заплатять більше

Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці

Показати ще

Ціни на твердий сир також зазнали змін. Зокрема, "Звени Гора голландський 45%" подорожчав з 427,46 грн/кг до 487,97 грн/кг. Цей сир тепер коштує на 60,51 грн більше за кілограм. Якщо в супермаркеті "Ашан" його ціна становить 479,90 грн/кг, то в "Метро" він коштує 499,10 грн/кг.

Водночас ціна на твердий сир "Комо російський традиційний 50%" знизилася. Якщо раніше він коштував 425,16 грн/кг, то тепер його ціна становить 416,19 грн/кг, тобто на 8,97 грн дешевше.

Також наш портал інформував, на полицях супермаркетів нові цінники: скільки заплатимо за популярні консерви

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що яка ковбаса найякісніша і як перевірити її натуральність у домашніх умовах: "копченку" більше не захочете

Вам буде цікаво дізнатися на 50 гривень дорожче: ковбаса в Україні стає недосяжною для людей