Постачальники оприлюднили тарифи на блакитне паливо, які діятимуть в Україні з 1 липня. Скільки доведеться платити побутовим споживачам, йдеться у матеріалі проєкту "ГазПравда".

Газопостачальні компанії вирішили не переглядати ціни на газ для побутових споживачів. У липні українцям доведеться платити за старим тарифом, проте цінник у 7,96 гривні за куб діятиме не для всіх.

Споживання газу. Фото: скрін youtube

Так, залежно від обраного постачальника кубометр блакитного палива коштуватиме від 7,70 до 9,99 грн. Такі ціни діятимуть до кінця квітня 2025 року. Проте деякі компанії ("ЕРУ Людям" та "Галнафтогаз") вказали, що їхні тарифні пропозиції діятимуть до серпня 2024 року.

Варто зазначити, що більшість українців є клієнтами компанії "Нафтогаз" і для них встановлено єдиний фіксований тариф – 7,96 гривні за кубометр. Втім, споживачі можуть платити й менше.

Популярні новини зараз

Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось

Ухилянтів готують до тюремних нар: судді дадуть жорсткий термін

Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Показати ще

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Річ у тім, що "Нафтогаз" щомісяця надає знижку на оплату блакитного палива у розмірі 1%. Вона нараховується за умови своєчасної оплати рахунку - до 15 числа та обов'язково через онлайн-сервіси компанії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що "Нафтогаз" попередив усіх власників газових приладів: що потрібно зробити кожному.

Також наш портал інформував, одразу дві проблеми на вашу голову: за що газовики можуть перекрити вентиль та вліпити безбожний штраф.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, помилятися може кожен: як перевірити правильність переданих показників лічильника до отримання платіжки.