Вінницький міський суд Вінницької області ухвалив рішення, згідно з яким військовослужбовець ЗСУ повинен довічно платити своїм батькам пенсію (аліменти). Батьки звернулися до суду, оскільки їхніх власних пенсій не вистачає для покриття витрат, а закон зобов'язує дорослих дітей допомагати непрацездатним батькам.

Судова справа № 127/751/24 стосується цього питання. Мати отримує пенсію в розмірі 2760 грн, а батько, який має інвалідність, - 3669 грн. Ці гроші не покривають всіх витрат подружжя.

Пенсіонер з грошима в руках

Позивачі (батьки) зазначили, що більшу частину їх доходу витрачають на оплату комунальних послуг. Син є військовослужбовцем і може надавати їм матеріальну допомогу. Тому вони просили суд стягнути з сина аліменти у розмірі 1/6 частини з усіх його доходів щомісячно і довічно.

Суд розглянув вимоги і вирішив зменшити розмір аліментів. Тепер батько та мати отримуватимуть по 1/12 частини доходу сина довічно. Наприклад, з зарплати у 50 тис. грн батькам потрібно буде віддавати 8,33 тис. грн (по 4,16 тис. грн кожному).

Популярні новини зараз

Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями

Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило

Показати ще

Два пенсіонера за столом

Повнолітні діти зобов'язані утримувати своїх батьків, якщо:

  1. Батьки непрацездатні (досягли пенсійного віку, мають інвалідність або право на пенсію через втрату годувальника).
  2. Батьки потребують матеріальної допомоги (не можуть забезпечити гідне існування через відсутність або низький розмір пенсії).

Нагадаємо, "У твоїх дітей не буде мами": син соратника Медведчука Бузинарський під Києвом побив літню жінку

Раніше Знай.ua стало відомо про те, що сім'ям з дітьми можуть надати "муніціпальну няню": яким критеріям треба відповідати

Вам буде цікаво дізнатися доведеться платити більше? Ось, що потрібно зробити українцям відразу після перевірки лічильників