Пенсійний фонд розповів, що буде із житловими субсидіями у зв'язку з подорожчанням житлово-комунальних послуг. Відповідне повідомлення опублікували на facebook-сторінці відомства.

У ПФУ нагадали, що при зміні розміру цін та тарифів на житлово-комунальні послуги перерахунок житлової субсидії в межах встановленого терміну її призначення проводиться без звернення громадян.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Тобто одержувачам допомоги не потрібно звертатися до органів ПФУ для перерахунку розміру виплат через підвищення тарифу на електричну енергію.

"Оскільки зростання тарифу на електроенергію відбулося з 1 червня, сума перерахованої субсидії буде відображена у виплаті за червень, яку одержувачі отримають у наступному місяці — липні", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Графіки відключення електроенергії на 27 червня

Пенсія буде вдвічі більшою: уряд готує масштабну реформу

Будемо сидіти не тільки без світла, але й без води – українцям погрожують жорсткішими обмеженнями

"Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь

Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

Фахівці відомства нагадали, що кожен субсидіант може перевірити розмір призначеної виплати в особистому кабінеті електронних послуг Пенсійного фонду України.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні прості громадяни отримають підвищену субсидію: кому допоможуть грошима насамперед.

Також наш портал інформував, червень 2024 року – час перерахунку пенсій: хто отримає 4 тисячі "бонусом", а хто залишиться з копійками.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що українці залишаться без субсидій навіть влітку: кому з громадян нізащо не отримати допомогу від держави.