В Україні продовжують підвищувати тарифи на комунальні послуги, зокрема на холодну воду в Вигодянській територіальній громаді Одеської області. Це призведе до зростання платіжок для частини мешканців на приблизно 250 гривень щомісяця.

Місцева влада пояснює таке рішення необхідністю адаптації тарифів до сучасної економічної ситуації. Зокрема, зазначається, що підвищення цін обумовлене рядом факторів, таких як зростання вартості електроенергії, паливно-енергетичних ресурсів, запчастин для обладнання водоканалу, а також збільшення мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму.

вода

Водоканал місцевої територіальної громади вже провів розрахунки, згідно з якими вартість води зросте майже на 90%, піднімаючись з 20,11 до 38,39 гривні за кубометр.

Також важливо відзначити, що без наявності лічильника споживачам доведеться платити удвічі більше - 250 і 500 гривень на місяць на одну особу відповідно.

Популярні новини зараз

Власники квартир та будинків отримають космічні штрафи, якщо не встигнуть до 1 липня – що треба зробити

"Скоро закінчиться...": ясновидець передбачив фінал повномасштабної війни вже зовсім скоро

Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило

Сюрприз напередодні зими: з 1 жовтня будуть нові тарифи на опалення та гарячу воду

Показати ще

вода з крана

Для бюджетних установ запропонований тариф становитиме 25,64 гривні за кубометр, а для приватних підприємств та організацій - 32,51 гривні за кубометр.

Таким чином, зростання тарифів на водопостачання відображає загальні економічні та соціальні виклики, з якими стикається місцева громада.

Нагадаємо, як заощадити на воді: прості кроки для зменшення рахунків

Раніше ми писали про те, що якщо не хочете переплачувати за гарячу воду: у "Київтеплоенерго" дали пораду споживачам

Вам буде цікаво дізнатися воду доведеться економити: нові тарифи вивернуть кишені - майже на 60% дорожче