Уряд оголосив про значне збільшення грантів за програмою "Власна справа" для підприємців Харкова та Харківської області. Відтепер вони зможуть отримати до 500 тисяч гривень на розвиток свого бізнесу, що вдвічі більше, ніж раніше.

Програма "Власна справа", що є частиною ініціативи єРобота, має на меті не тільки стимулювати економічний розвиток, але й надати реальну допомогу тим, хто продовжує працювати в умовах постійних обстрілів, вимкнення світла та інших викликів.

Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко зазначила: «Ми розуміємо, з якими викликами щодня стикаються підприємці Харківщини. І ми вдячні їм за те, що вони продовжують працювати попри обстріли, відключення світла, руйнування і втрати. Аби підтримати підприємців, ми вдвічі збільшили граничну суму грантової допомоги на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа» - до 500 тисяч гривень. Ці кошти можна спрямувати на оплату оренди, обладнання, зокрема й на купівлю генераторів».

бізнес

Для підприємців, які ще не зареєструвалися як ФОП, уряд також полегшив умови участі в програмі. Відтепер, для отримання гранту менше ніж на 75 тисяч гривень, не обов’язково створювати робоче місце. Нові умови виглядають наступним чином:

  • Від 50 000 грн до 75 000 грн: не обов'язково створювати робочі місця (умова діє для фізичних осіб, які ще не зареєструвалися як ФОП).
  • Від 75 000 грн до 150 000 грн: необхідно створити одне робоче місце для фізичних осіб, які ще не зареєструвалися як ФОП.
  • Від 50 000 грн до 150 000 грн: необхідно створити одне робоче місце (умова для всіх).
  • Від 150 000 грн до 250 000 грн: необхідно створити два робочих місця (умова для всіх).

Отримані гранти можна витратити на оренду приміщення, придбання обладнання, меблів, програмного забезпечення, маркетинг та рекламу, що дозволить бізнесу ефективніше працювати та розвиватися в умовах війни.

Популярні новини зараз

Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило

Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття

ПриватБанк встановлює обмеження на зняття готівки: що радять клієнтам

"Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь

Показати ще

Для участі у програмі «Власна справа» необхідно виконати наступні кроки:

  1. Зареєструватися або авторизуватися в кабінеті громадянина на порталі Дія за допомогою BankID або електронного підпису.
  2. Заповнити онлайн-заявку на порталі Дія.
  3. Прикріпити бізнес-план за встановленою формою.
  4. Підписати заявку електронним підписом та відправити.

З початку реалізації програми «Власна справа» до неї долучилося понад 17,6 тисячі підприємців, які створять більше ніж 38 тисяч робочих місць.

Нагадаємо, ПриватБанк роздаватиме клієнтам грошові подарунки: мінімум 150 грн, максимум – 5000 грн

Раніше ми повідомляли про Нові строки реєстрації податкових накладних: будьте в курсі, щоб уникнути штрафів

Також, Пенсійний фонд пояснив, як подати спрощену заяву на субсидію: впорається кожен