Нещодавно в Україні з'явилася так звана "третя" платіжка за газ, яка викликала чимало хвилювань у споживачів. "Газмережі" розповіли, кому і як часто доведеться оплачувати ще один рахунок.

"Третя" платіжка - це плата за технічний огляд внутрішньобудинкових мереж багатоповерхівок. Якщо рахунки за спожитий газ та його доставку надсилають споживачам щомісяця, то за ці послуги доведеться платити набагато рідше.

Газова служба Фото: скрін youtube

Газовики пояснюють, що періодичність проведення планового технічного обслуговування мереж у будинку залежить від терміну їхньої експлуатації. Якщо термін менше 25 років, то платіжка буде приходити раз на 5 років, а якщо 25 років і більше – кожні 3 роки.

"Відповідно, платіжка за ТО буде надходити один раз на 3 або 5 років. Усі ці моменти буде враховано під час формування графіку робіт по всім об’єктам", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Ухилянтів готують до тюремних нар: судді дадуть жорсткий термін

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття

"Укрзалізниця" змінила серйозне правило – потрібно знати про це заздалегідь

Показати ще

Газовики. Фото: скрін youtube

Плата за проведення технічного обслуговування встановлюється індивідуально для кожного багатоповерхового будинку. Сума залежатиме від технічного стану мережі, обладнання та кількості мешканців у будинку – чим їх більше, тим менша плата.

Варто зазначити, що оператори газорозподільних мереж вже показали орієнтовну вартість послуги. Найнижча вартість – трохи більше ніж 40 гривень із квартири, а максимальна 1475 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Газмережі" оновили правила для клієнтів: як тепер передавати показники та оплачувати платіжки.

Також наш портал інформував, одразу дві проблеми на вашу голову: за що газовики можуть перекрити вентиль та вліпити безбожний штраф.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, починайте збирати документи: клієнтів "Газмереж" попередили про обов'язкову процедуру.