Подвійний тарифний удар може очікувати на деяких українців. Стало відомо про плани переглянути ціни на холодну воду та вивезення сміття.

Нові розцінки на комунальні послуги можуть встановити у місті Коломия, що на Івано-Франківщині. Про це заявив голова міської громади Богдан Станіславський у коментарі виданню "Інформатор".

Тарифи на комуналку. Фото: скрін youtube

Міський голова заявив, що подорожчання електричної енергії відчутно вплинуло на роботу місцевого водоканалу, який і так має мільйонні борги.

Коли й на скільки можуть збільшити плату за воду та каналізацію, чиновник сказати не може, але впевнений, що найближчим часом питання буде винесене на обговорення.

Популярні новини зараз

10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули

Українцям заблокують банківські рахунки: хто перший втратить гроші

Соціальна допомога для пенсіонерів: які документи потрібні для оформлення

Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався

Показати ще

Комуналка. Фото: скрін youtube

Богдан Станіславський додав, що також надходять заявки від підприємств щодо підвищення вартості вивезення побутових відходів. Нові тарифи закликають встановити у зв'язку з подорожчанням паливно-мастильних матеріалів.

Жителям громади слід очікувати на нові ціни на послуги, можливо, вже з липня 2024 року. Відповідне рішення можуть ухвалити на наступному засіданні виконкому. Однак поки що невідомо, наскільки відчутним може бути подорожчання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%.

Також наш портал інформував, за електроенергією "посиплеться" та інша комуналка: нардеп розповів, які тарифи можуть переглянути.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ліміти споживання електроенергії зміняться: українцям пообіцяли більш справедливі та стабільні графіки відключень.