Для всіх наших дорогих та шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важлива інформація. Так, у Мінсоцполітики оголосили про нарахування доплат до пенсій для деяких пенсіонерів. Комусь можна розраховувати на додаткові гроші.

До кінця 2024 року пенсіонерам із мізерними пенсіями, які проживають у зоні бойових дій, виплачуватимуть надбавки до виплат. Відповідну програму за підтримки Світової продовольчої програми ООН продовжили.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Як повідомили у міністерстві, міжнародні донори вирішили продовжити програму підтримки найбільш незахищених верств населення. Відповідна програма діяла із серпня 2023 року. Завдяки їй за десять місяців понад 421 тисячу пенсіонерів отримали доплати до пенсій на загальну суму понад 1,68 млрд гривень.

Популярні новини зараз

Влітку українці можуть втратити законні пенсії: список документів, які важливо показати у ПФУ

Графіки відключення електроенергії на 27 червня

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Через кордон не пустять: українцям, які їдуть до Польщі, оголосили важливе правило

Показати ще

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Хто отримуватиме надбавку до пенсії

Надбавку до пенсії передбачено для пенсіонерів, які проживають у зоні активних або можливих бойових дій, згідно зі списками Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, які отримують менше 3250 гривень.

Обов'язковою умовою отримання надбавки є також не отримання виплат від будь-яких міжнародних організацій або державної допомоги для внутрішньо переміщених осіб з 1 березня 2023 року.

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Як отримати додаткові виплати

Для отримання надбавки до пенсії нікуди звертатись не потрібно — виплати нараховуються автоматично на підставі інформації у базі Пенсійного фонду України. Пенсіонер отримає їх разом із пенсією — на банківську картку чи через "Укрпошту". Розмір виплати становить різницю між розміром пенсії отримувача та 3250 гривнями.

Нагадаємо, замість пенсії дадуть соцдопомогу: виживати доведеться на копійки, яких і на хліб не вистачить.

Раніше повідомлялося, як пенсіонерам заробити на понаднормовому стажі - чи можна "продати" додаткові роки.

Також, виходить, що даремно працювали: українцям не зарахують частину стажу - кого торкнеться.