Через підвищення цін на електроенергію українцям перерахують розмір субсидії.

Процес повністю автоматичний, однак деяким громадянам доведеться звернутися до ПФУ для оновлення даних. Про це попередив заступник начальника ГУ Пенсійного фонду України у Запорізькій області Сергій Каменченко.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Пенсійний фонд завершує автоматичну обробку особових рахунків, однак деяким громадянам потрібно актуалізувати дані, надавши оновлений пакет документів. Процедура стосується осіб, які мешкали на ТОТ.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Тарифи на комуналку у жовтні: українців попередили про 50-відсоткове подорожчання

"Уникнути відключень - неможливо": якими будуть графіки взимку

Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

Показати ще

Для оновлення даних потрібно заповнити форму на вебпорталі ПФУ або надіслати документи поштою.

Представник відомства зазначив, що особи, які проживають на тимчасово окупованих територіях або за кордоном, матимуть змогу отримувати допомогу від держави лише за умови, що вони платять за комунальні послуги підприємствам ЖКГ України.

Субсидії. Фото: скрін youtube

Також у ПФУ додали, що після перерахунку у зв'язку із подорожчанням світла розмір субсидії зміниться для кожного домогосподарства індивідуально.

"Субсидія перераховується для кожного домогосподарства окремо. Обсяг залежить від сукупного доходу та витрат на комунальні послуги", - пояснив Сергій Каменченко.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, грошова допомога на оплату комуналки: розширено перелік громадян, які отримають виплати.

Також наш портал інформував, ризикуєте залишитися без світла та води, натомість із судовою повісткою: які покарання готують боржникам за комуналку.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні прості громадяни отримають підвищену субсидію: кому допоможуть грошима в першу чергу.