Пенсіонери можуть отримувати додаткову виплату у розмірі 10% від прожиткового мінімуму. Оформити надбавку можна у відділенні Пенсійного фонду, але доступний цей "бонус" не всім громадянам.

Хто може отримати додатково до пенсії майже 300 гривень, повідомляє головне управління Пенсійного фонду України у Чернігівській області.

Пенсіонерка. Фото: скрін youtube

Надбавки до пенсії у розмірі 10% затвердженого прожиткового мінімуму на одну особу з розрахунку на місяць можуть отримувати громадяни зі статусом Почесного донора України.

Цей статус надається українцям, які безкоштовно здали 40 максимально допустимих доз крові або клітин крові, або 60 максимально допустимих доз плазми.

Популярні новини зараз

Українцям буде легше отримати соціальну допомогу: що зміниться

Залишилось чекати недовго: відомий мольфар назвав точну дату закінчення війни в Україні

Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні

Таких зібрали всього три "ластівки": у мережі показали унікальне тридверне авто від ЗАЗ

Показати ще

"Для призначення додаткових виплат потрібно звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду України з відповідною заявою, документом, який посвідчує особу (паспорт), РНОКПП та документами про нагородження нагрудним знаком Почесний донор України", - пояснили у ПФУ.

Виплати. Фото: скрін youtube

Прожитковий мінімум в Україні складає 2920 гривень. Це означає, що пенсіонер зі статусом Почесного донора може щомісяця отримувати додаткові 292 гривні.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, не всі українці отримають червневі пенсії: кого ПФУ залишить без виплат.

Також наш портал інформував, плюс 570 грн щомісяця: в Україні пенсіонерам дозволили отримати "бонус" до основних виплат.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, крім тебе – ніхто не вирішить: чи можна українцям сплачувати добровільні внески, перебуваючи за кордоном.