Кабінет Міністрів України впровадив нову процедуру доставки та виплати пенсій через "Укрпошту", що має полегшити процес отримання пенсій для українських пенсіонерів. Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Основна мета цього рішення – оптимізація та модернізація процесу виплат пенсій і грошової допомоги. Ключовим нововведенням є можливість здійснювати виплати пенсій за допомогою електронних виплатних списків.

відділення Укрпошти

Це означає, що пенсійні виплати тепер можуть проводитися без використання паперових документів, якщо є відповідні технічні можливості. Такий підхід спростить і прискорить процес отримання пенсій.

Станом на травень 2024 року, за даними Пенсійного фонду України (ПФУ), в країні налічується 10,210 мільйонів пенсіонерів. З них 8,153 мільйонів отримують пенсії через поточні рахунки в банках, тоді як 2,057 мільйонів пенсіонерів користуються послугами "Укрпошти" для отримання виплат.

Популярні новини зараз

Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю

В Україні вводять нові графіки відключень світла — як визначатимуть черги

Українці залишаться без пенсій, і не важливо – працювали вони, чи ні

Категорії українців, які матимуть право на відстрочку з 1 липня

Показати ще

Більшість пенсіонерів вибирають банківські установи для отримання своїх пенсій.

Найпопулярнішими банками є:

Укрпошта / фото: Facebook

  • ПриватБанк, через який пенсію отримують 4,760 мільйонів пенсіонерів,
  • Ощадбанк, через який пенсію отримують 2,538 мільйонів пенсіонерів.

Однак для значної кількості пенсіонерів, особливо тих, хто проживає в сільських або віддалених районах, "Укрпошти" залишається важливим засобом отримання пенсій.

Нововведення з електронними виплатними списками покликане зробити цей процес більш сучасним і зручним, дозволяючи скоротити час і зусилля, необхідні для отримання пенсій. Це також знизить ризик втрати або пошкодження паперових документів.

Нагадаємо, в Україні готують пенсійну реформу – старенькі мають зрадіти новим виплатам

Раніше ми писали про те, що без пенсії, але 2300 грн щомісяця на картку: хто з українців залишиться з мізерними виплатами

Вам буде цікаво дізнатися пенсіонери залишаться без надбавок: кому не світять додаткові виплати