На деяких українців чекає черговий тарифний "нокаут". Вже анонсовано подорожчання одразу двох комунальних послуг.

Так, з 1 липня готуються запровадити нові тарифи на воду та вивезення побутових відходів на Нікопольщині, у Чкалівському старостаті Першотравневої громади. Про це місцева влада повідомила у соцмережі facebook.

Тарифи на воду. Фото: скрін Мінфін

Встановлення нових тарифів на водопостачання та вивезення твердих побутових відходів аргументують, зокрема, подорожчанням електричної енергії та зростанням мінімальної зарплати в країні.

"Повідомляємо, що в зв'язку з різким здорожченням відпускної ціни на питну воду та електроенергію, підняття мінімальної заробітної плати, були сформовані та затвердженні нові тарифи на водопостачання та вивіз ТПВ", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

У кожного будинку буде свій котел? В Україні готуються до різкого підвищення тарифів на тепло

Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими

Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити

В Україні змінюються вимоги до пенсійного стажу: кому доведеться працювати ще 5 років

Показати ще

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Споживачам повідомили, що оновлені ціни на послуги почнуть діяти з 1 липня 2024 року.

Так, питна вода коштуватиме по 40 гривень за кожний кубометр. За вивіз сміття доведеться платити по 30 гривень з однієї людини щомісяця.

Платіжки. Фото: скрін youtube

У зв'язку з коригуванням тарифу на воду абонентів закликали зафіксувати показники лічильників станом на 1 липня та сплатити послуги до 10 числа.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комуналка забере всю зарплату: українців попередили про перегляд одразу двох тарифів.

Також наш портал інформував, за електроенергією "посиплеться" та інша комуналка: нардеп розповів, які тарифи можуть переглянути.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%.