У деяких супермаркетах "Сільпо" по Україні з'явилася можливість залишати чайові обслуговуючому персоналу. Користувач соціальної мережі Х поділився фотографією такої афіші і запитав своїх читачів: чи підтримують вони цю ініціативу і чи готові "підкинути копійчину" касирам та іншим працівникам.

Щоб залишити чайові, потрібно просканувати QR-код конкретного співробітника та переказати потрібну суму, зазначено в афіші.

Сільпо, фото із сайту супермаркету

Деякі українці у коментарях підтримали цю ідею, наголосивши, що робота у сфері обслуговування – не з легких. Однак більшість відвідувачів мережі обурилися, вважаючи, що Fozzy Group, що володіє "Сільпо", досить велика і прибуткова компанія, і було б логічніше спочатку підняти зарплати своїм співробітникам, перш ніж просити чайові.

Як зазначив хтось із користувачів, таким чином керівники перекладають основний дохід із роботодавця на клієнта, тим самим знімаючи з себе обов'язок забезпечувати гідну оплату праці.

Популярні новини зараз

З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить

У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити

В українців погрожують відібрати житло: за що можна залишитись без даху над головою

Порошенко очолив рейтинг політиків, які шкодять Україні у війні з росією: спекулює на ЗСУ та несе негатив за кордоном

Показати ще

Нагадаємо, гепатит С, окупація та хвора мати не врятували: українця засудили до 5 років за крадіжку в "Сільпо"

Раніше ми писали про те, щоб шалена спека загрожує виробництву вина, кави та оливкової олії: ціни "проб'ють" всі рекорди

Крім того, Знай.ua повідомляв, як заощадити на їжі: під час війни ці лайфхаки дуже допоможуть зберегти гроші