Некоректні та завищені платіжки за водопостачання – проблема, з якою регулярно стикаються деякі українці. Причин хибних нарахувань може бути декілька.

Наприклад, "космічні" рахунки можуть надсилати, якщо несправний лічильник води. У такому разі прилад неправильно визначає показники. Про це нагадали в "Ірпіньводоканал".

Платежки за воду. Фото: скрін youtube

Щоб не було проблем із неправильними платіжками, українці зобов'язані своєчасно передавати показники, а також регулярно проводити перевірку лічильника. Процедура повинна здійснюватися щонайменше раз на 4 роки.

Перевірку приладу обліку може проводити лише профільний фахівець, який має відповідний дозвіл. Споживач може замовити послугу з демонтажем лічильника, так і без.

Популярні новини зараз

Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи

Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати

Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."

У Києві скасують пільговий проїзд для деяких пасажирів: кому доведеться платити

Показати ще

Лічильник води. Фото: скрін youtube

Оскільки до нинішніх тарифів на воду не входить вартість обслуговування лічильників, то власнику домогосподарства доведеться заплатити зі своєї кишені. Витратитись на перевірку буде вигідніше, ніж продовжувати експлуатувати прилад.

Річ у тому, що коли міжповірочний період лічильника закінчується, такий прилад вважається недійсним. Споживачу нараховують середній платіж з урахуванням норм споживання. Зрештою, це призводить до серйозної переплати за воду.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, штраф - 6000 гривень: водоканальники попередили "підприємливих" домовласників.

Також наш портал інформував, за електроенергією "посиплеться" та інша комуналка: нардеп розповів, які тарифи можуть переглянути.

Крім того, ми писали, доведеться митися в річці та збирати дощову воду: водоканальники вирішили підняти тариф одразу на 170%.