Кожен споживач бажає платити виключно за фактично спожитий обсяг газу, електроенергії чи води, зокрема гарячої. Щоб нарахування були максимально вірними, потрібно дотримуватись простого правила. Про це йдеться на facebook-сторінці "Облтеплокомуненерго".

Споживачам гарячої води нагадали, що правильність нарахувань у платіжках залежить від своєчасної передачі показників квартирних лічильників.

Платіжки. Фото: скрін youtube

Відповідні дані необхідно надсилати постачальнику послуг не пізніше останнього дня місяця. Стосується це, зокрема, й тих, хто з якоїсь причини не використовує гарячу воду або встановив бойлер.

"Для власників бойлерів та абонентів, які з інших причин не користуються гарячою водою, щомісячна передача показань лічильників є обов’язковою", - попередили комунальники.

Популярні новини зараз

Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати

Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."

Українцям будуть по-новому виплачувати пенсії: що змінилось

Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків

Показати ще

Лічильник води / фото: скріншот Youtube

Передавати показники лічильника гарячої води важливо ще й тому, що ці дані необхідні для правильного формування ще однієї платіжки - за каналізацію.

Якщо споживач забув передати дані про споживання або систематично не робить цього, то платіжки за гарячу воду та каналізацію можуть надсилати з вищими сумами, оскільки розрахунок буде проводитись "по-середньому" споживанню.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Київводоканал" заявив про необхідність перегляду тарифів: подорожчання може пройти у два етапи.

Також наш портал інформував, водоканальники почали формувати "чорні списки" споживачів: кому перекриють воду.

Крім того, ми писали, тарифи на гарячу воду перерахують: кому готуватись до чергового подорожчання.