Смарт-лічильники, або інтелектуальні лічильники, виготовлені з електронних компонентів без механічних частин, тому вони набагато функціональніші за звичайні лічильники.

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Вони не лише рахують спожиту електроенергію, а й можуть передавати показники, враховувати споживання по зонах доби, вимірювати параметри мережі, захищати від перепадів напруги, повідомляти про аварії та показувати заборгованість.

Економія грошей

Електролічильник. Фото: скрін youtube

Використовуючи електроенергію з 23:00 до 7:00, можна зекономити до 50% на тарифі. Наприклад, включивши бойлер чи пральну машину вночі, ви зменшите свій рахунок.

Популярні новини зараз

Гороскоп на липень-2024 для всіх знаків Зодіаку: відмова Козорогів, поїздка Овнів та розваги Близнят

Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку

Тариф 7,96 грн/куб не для всіх: кому доведеться віддавати більше грошей за газ

Неймовірний зліт або незворотнє падіння: липневий кар'єрний гороскоп для всіх Знаків зодіака

Показати ще

Дистанційне зчитування

Лічильник сам передає показники енергокомпанії, і рахунок формується на основі фактичних даних, що зручно для тих, хто забуває передавати показники.

Споживач може самостійно купити лічильник, але його встановлення та програмування має виконувати спеціаліст. Для цього потрібно звернутися в РЕМ, де ваш лічильник буде параметризований та запрограмований.

Електролічильники. Фото: скрін youtube

Смарт-лічильники дуже точні. Якщо здається, що лічильник рахує зайве, вимкніть всі електроприлади і перевірте, чи збільшується кількість кіловат-годин. Якщо так, зверніться до електрика для перевірки мережі.

Купувати лічильник слід у спеціалізованих магазинах, щоб мати всі необхідні документи. Після покупки зверніться до обленерго для програмування і отримання акту параметризації.

Нагадаємо, двохзонний та тризонний лічильник: чи вигідно встановлювати після подорожчання електроенергії

Раніше ми писали про те, що "Газмережі" оновили правила для клієнтів: як тепер передавати показники та сплачувати платіжки

Вам буде цікаво дізнатися три ознаки, що настав час віддавати лічильник на повірку: краще не ігнорувати