Подорожчання комунальних послуг спонукало ще більше українців звертатися за субсидією, щоб упоратися з платіжками. Що потрібно знати, щоб не виникло проблем з оформленням допомоги, розповіли у Мінсоцполітики.

Українцям доступно два варіанти оформлення житлової субсидії – спрощений та з поданням повного пакета документів. Насамперед потрібно визначитися, який метод підходить саме вам.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Так, оформити субсидію за спрощеною формою можна онлайн або у найближчому сервісному центрі ПФУ. У такому разі людина подає мінімум інформації, а решту даних відомство збирає самостійно через державні реєстри. Метод зручний, але підійде не всім.

Подавати повний пакет документів потрібно громадянам, які мають якісь особливі обставини, що враховуються при наданні субсидії як виняток. Наприклад, якщо у будинку проживає менше осіб, ніж зареєстровано або було здійснено придбання дороговартісного майна за рахунок коштів від благодійних організацій.

Популярні новини зараз

Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими

Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь

Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи

Термінова новина для водіїв: що зміниться після 10 липня

Показати ще

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У заяві на субсидію слід вказати:

  • відомості про членів сім'ї, які мешкають у домогосподарстві;
  • адресу домогосподарства;
  • тип необхідної субсидії – на комуналку або тверде паливо;
  • реквізити для зарахування допомоги у форматі ІВАN.

Також під час заповнення заяви можна вибрати зручний спосіб зв'язку з ПФУ: телефон, електронна пошта або сповіщення через вебпортал електронних послуг. Цим способом відомство інформуватиме про ухвалене рішення про призначення допомоги.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, субсидії після подорожчання комуналки: ПФУ зробив важливе оголошення для всіх громадян.

Також наш портал інформував, грошова допомога на оплату комуналки: розширено перелік громадян, які отримають виплати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українці залишаться без субсидій навіть влітку: кому з громадян нізащо не отримати допомогу від держави.