Не всі постачальники комунальних послуг сумлінно підходять до формування тарифів. Через це споживачі можуть переплачувати та нічого не підозрювати.

Навіть під час воєнного стану деякі підприємства попадаються на тарифних "махінаціях". Про це свідчить інформація Головного управління Держпродспоживслужби у Миколаївській області.

Платіжки за воду. Фото: скрін youtube

Фахівці Держпродспоживслужби провели перевірку на Миколаївщині, внаслідок якої виявили низку порушень в одному з комунальних підприємств.

Місцевий водоканал допустив низку порушень під час формування тарифів на свої послуги, зокрема, безпідставно встановив розцінки для окремих груп споживачів – для фізичних осіб та юридичних осіб.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій у липні – кому можуть підняти виплати

Як оновити дані, щоб не йти в ТЦК: українцям підказали швидкі альтернативи

Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному

Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків

Показати ще

"За відсутності розрахунку запланованого прибутку до тарифів безпідставно включено рентабельність у розмірі 10% та 30%", - йдеться у повідомленні.

Водопостачання. Фото: скрін youtube

Також водоканал безпідставно включив до прямих матеріальних витрат завищену кількість електроенергії, а також амортизацію основних засобів, що належать до адміністративних витрат та витрат на збут.

Крім того, було встановлено, що комунальне підприємство необґрунтовано включило до тарифів на водопостачання витрати, що мають бути складовою плати за абонентське обслуговування.

Посадовій особі комунального підприємства було виписано штраф у розмірі 2 550 гривень з вимогою усунення порушень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, комунальники вирішили не церемонитися: який тариф злетить одразу на 90%.

Також наш портал інформував, за електроенергією "посиплеться" та інша комуналка: нардеп розповів, які тарифи можуть переглянути.

Крім того, ми писали, якщо не хочете переплачувати за гарячу воду: у "Київтеплоенерго" дали пораду споживачам.