Побутові споживачі газу нерідко ігнорують елементарні правила, через що трапляються аварійні ситуації. Що потрібно зробити кожному, хто користується газовими приладами, розповіли фахівці компанії "Газмережі".

Українці зобов'язані круглий рік дотримуватись правил використання газу, але особливо ретельно слід підготуватися до опалювального сезону. Саме в цей період трапляється найбільше нещасних випадків.

Газові прилади. Фото: скрін youtube

Газовики рекомендують перевірити вентиляцію в приміщенні, де працюють газові прилади. Якщо вона недостатня, то є ризик отруєння небезпечними газами.

Крім того, регулярній перевірці підлягають димові та вентиляційні канали, а також газові пристрої, такі як плити, котли та обігрівачі. При виявленні пошкоджень або витоку необхідно негайно викликати спеціаліста для ремонту або заміни.

Популярні новини зараз

Українців почнуть жорстоко карати за одяг: чого точно не варто вдягати

Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю

Українцям пояснили, коли про графіки відключення світла можна буде забути: "Є варіант..."

З 1 липня українці отримають 20 тисяч гривень пенсії, але не всі: кому пощастить

Показати ще

Газові прилади. Фото: скрін youtube

"Треба своєчасно укладати договори на технічне обслуговування газового обладнання та перевірку димоходів, вентиляційних каналів", - кажуть експерти.

Такий звичний для всіх прилад як газова плита також може наробити багато біди. Щоб не траплялося аварійних ситуацій після використання техніки, слід переконатися, що всі пальники вимкнені. Також не можна залишати пальник увімкненим без нагляду.

Раніше портал Знай повідомляв, українці можуть залишитися без газу через борги сусідів: газовики відключають майже цілі під'їзди.

Також наш портал інформував, газові труби в будинку чи квартирі: "Газмережі" нагадали споживачам про важливу заборону.

Крім того, ми писали, "Нафтогаз" почав помилятися на користь споживачів: українці дивуються нулям у платіжках.