Певні категорії громадян, зокрема пенсіонери, мають право на пільги у вигляді знижки на оплату житлово-комунальних послуг. Однак у деяких випадках допомогу можуть скасувати. Про це розповіли у Пенсійному фонді України.

Пенсіонерам-вчителям, які працювали та проживають у сільській місцевості, доступні пільги від держави у вигляді 100-відсоткової знижки на оплату житлово-комунальних послуг, а також купівлю твердого та рідкого пічного побутового палива та скрапленого газу.

Оформлення пільг. Фото: Youtube

Законодавством встановлено чіткі умови, що визначають право пенсіонера на таку підтримку держави. У деяких випадках людині можуть скасувати пільгу.

Так, у Пенсійному фонді заявили, що право на 100% знижки на комуналку втрачається, якщо пенсіонер перебирається із села до міста. У тому числі якщо людина набуває статусу внутрішньо переміщеної особи.

Популярні новини зараз

Коли чекати "похолодання" після жахливої ​​спеки: вже не рятує і тінь

Весь світ може більше не побачити легендарних ABBA разом: один із музикантів розкрив таємницю

Споживачам електроенергії дали 5 днів: що потрібно зробити кожному

Після скандалу з Тищенком, військові вимагають жорсткого покарання для цивільних чоловіків

Показати ще

Рахунки за комуналку. Фото: скрін youtube

"Важливою умовою для отримання цієї пільги є факт проживання пенсіонера в сільській місцевості після виходу на пенсію", - попередили у відомстві.

Крім того, у ПФУ нагадали, що пільга пенсіонерам-вчителям надається за умови, що середньомісячний дохід сім'ї за попередні 6 місяців у розрахунку на одну особу не перевищує дохід, що дає право на податкову соціальну пільгу – 4240 гривень.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, безкоштовна комуналка для пенсіонерів: хто з громадян має право звернутися за допомогою до ПФУ.

Також наш портал інформував, сім'ї можуть розраховувати на пільги в оплаті житла та комуналки: знижку дають за добрі справи.

Крім того, ми писали, в Україні прості громадяни отримають підвищену субсидію: кому допоможуть грошима насамперед.