Для наших дорогих та шанованих читачів, які з усією відповідальністю ставляться до своїх платіжок за комуналкою, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що в одній із областей держава український уряд планує запровадити новий експериментальний проект для вразливих верств населення.

Цього разу наші читачі можуть дізнатися, хто саме та як зможе отримати безкоштовний газ.

Детальну інформацію щодо цього проекту надала прес-служба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Газовий балон, скріншот з відео

Хто зможе отримати скраплений газ у балонах безкоштовно

У рамках проекту гуманітарна допомога у вигляді скрапленого газу буде направлена ​​мешканцям прифронтових територій. Мета проекту полягає в тому, щоб забезпечити українців із категоріями вразливості необхідними ресурсами під час зимового періоду та передбачає подальше масштабування інших регіонів.

Популярні новини зараз

За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову

На які спеціальності є сенс вступати: поради для абітурієнтів

Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими

"Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен

Показати ще

На спеціальній нараді під керівництвом віце-прем'єр-міністра України Ірини Верещук, представники різних міністерств обговорили створення механізмів щодо постачання скрапленого газу у балонах для забезпечення населення на прифронтових територіях необхідними ресурсами у зимовий час.

Газовий балон, скріншот: OLX

Де українцям дадуть безкоштовний газ

Проект планують запровадити у Харківській області, щоб відпрацювати механізми його реалізації, а потім ініціативу буде розширено й на інші регіони.

Ірина Верещук на засіданні підкреслила, як важливо координувати дії всіх учасників проекту для успішного досягнення намічених цілей.

"Ми маємо забезпечити гуманітарним побутовим газом уразливі категорії населення прифронтових територій. Тому необхідно об'єднати зусилля та злагоджено відпрацювати цей гуманітарний трек у Харківській області для подальшого масштабування в інших прифронтових регіонах", – заявила вона.

Організатори проекту планують залучити міжнародних партнерів, які матимуть змогу забезпечити ініціативу необхідними ресурсами. Очікується, що співпраця з такими партнерами зробить проект набагато ефективнішим.

Нагадаємо, ЄС та російський газ: чому залежність залишається, незважаючи на санкції.

Раніше повідомлялося, оновити дані не лише у ТЦК, а ще й у "Нафтогазі": що вимагають від українців.

Також, кожному доведеться шукати термінал: в Україні змінили правила оплати квитанцій за газ.