Для всіх наших шанованих читачів, які зберігають "заначку" у доларах, є дуже важлива інформація. Справа в тому, що Центр економічної стратегії поділився новим детальним прогнозом економічних показників України на 2024 рік. Цей прогноз заснований на оцінках одразу семи інвестиційних компаній та аналітичних центрів.

Про це стало відомо завдяки відео на YouTube-каналі "Центру економічної стратегії".

Згідно з новим прогнозом, курс гривні до долара на кінець 2024 року очікується на рівні близько 42 грн./$1, що гірше за попередній прогноз у 40,5 грн./$1. Середньорічний курс також погіршено з 38,7 грн./$1 до 40,1 грн./$1, при тому, що в бюджеті закладено курс 40,7 грн./$1.

Обмін валют, фото: Знай.ua

Інфляція на 2024 рік прогнозується менше 8%, що краще за попередній прогноз в 10%. Проте очікування зростання реального ВВП знизилися до рівня трохи менше 3,5%, що нижче попереднього прогнозу в 3,9%. Державний борг на кінець року, за оцінками експертів, становитиме близько 94-96% ВВП.

Популярні новини зараз

Українці можуть не платити за мобільний зв’язок цілий рік — які умови

Боржникам приготуватися: комунальники йдуть на крайні заходи

Без світла по 20 годин: мешканцям багатоповерхівок радять підготуватися до суворої зими

Автовласники мають лише 10 днів: хто зважився на процедуру, має поспішити

Показати ще

Заступник директора ЦЕС Марія Репко зазначила, що з урахуванням нового курсового прогнозу оцінка бюджетного дефіциту залишилася на рівні трохи більше $40 млрд. При цьому оцінка фінансових потреб підвищена приблизно на $3 млрд - до $53,5 млрд, а очікуваний обсяг міжнародної допомоги збільшено приблизно на $1 ,5 млрд – до $36,5 млрд.

Обмін валют, фото: Знай.ua

У розробці прогнозу взяли участь експерти провідних інвестиційних компаній та аналітичних центрів, включаючи Concorde Capital, Dragon Capital, ICU, WIIW, Forbes Україна, Oxford Economics та Інститут економічних досліджень та політичних консультацій з German Economic Team.

Нагадаємо, валютна гойдалка або повний штиль: що буде з доларом до кінця літа.

Раніше повідомлялося, курс долара та євро стрімко падають: гривня показала силу навіть під час війни.

Також, такого в Україні ще не було: долар "підскочив" до максимальної позначки.