Комунальникам дозволили нараховувати пеню, відключати послуги та звертатися до суду, щоб мотивувати споживачів оплачувати рахунки, але деякі підприємства пішли ще далі.

У місті Лозова на Харківщині місцеве комунальне підприємство "Тепловодосервіс" витратить 3,6 мільйона гривень, щоб стягнути заборгованість за ЖКП. Про це повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Попередження про борг за комуналку. Фото: скрін youtube

За даними в системі публічних закупівель ProZorro, комунальне підприємство уклало договір із ТОВ "Служба стягнення заборгованості" для стягнення простроченої заборгованості з побутових споживачів за надані послуги.

У договорі зазначено, що у реєстрі боржників перебуває 916 споживачів, а загальна сума заборгованості становить 18,2 мільйона гривень. При цьому на послуги колекторів підприємство витратить 3,65 мільйона гривень. Послуги зі стягнення заборгованості надаватимуться до 30 листопада 2024 року.

Популярні новини зараз

За що ТЦК не може виписати штраф: українцям розповіли про важливу умову

5 знакам східного гороскопу казково пощастить у липні-2024: на кого чекає біла смуга після труднощів

Неймовірний зліт або незворотнє падіння: липневий кар'єрний гороскоп для всіх Знаків зодіака

Українцям дозволили не платити за деякі комунальні послуги: за якої умови

Показати ще

Тендер на послуги зі стягнення боргів. Фото: скрін ProZorro

Цікаво, що цю закупівлю підприємство оголошує вдруге. Вперше торги так і не розпочалися, адже ніхто не відгукнувся на тендер. Але й цього разу не без нюансів – договір укладено без проведення аукціону.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, борги за комунальні послуги: кому їх можуть списати в умовах воєнного стану.

Також наш портал інформував, як уникнути арешту майна: чому листування на родичів може виявитися поганим варіантом.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, відключення, штрафи та судові позови: українців почали суворо карати за комунальні борги.