Новий опалювальний сезон обіцяє бути непростим. На тлі подорожчання комуналки українців хвилює питання – скільки доведеться платити за тепло та гарячу воду у зимовий період.

Попередній прогноз щодо тарифів для населення дала голова Глухівської громади Надія Вайло під час зустрічі з медіа міста.

Опалення. Фото: скрін youtube

Тарифи на теплопостачання для населення залежать від вартості газу - це 80% тарифу. Якщо ціни на блакитне паливо втриматись на нинішньому рівні, то вдасться уникнути подорожчання послуг.

Поки що заяви влади свідчать про те, що вартість газу буде незмінною, а отже теплопостачання та гаряча вода дорожчати не повинні.

Популярні новини зараз

"Росія повністю впаде": азербайджанський екстрасенс назвав щасливу для українців дату

Споживачам запровадили додаткову плату за опалення квартир: через що збільшаться платіжки

"Воювати буде кожна мр*зь": колишній чернець розповів, що війна триватиме роки, не місяці

Українцям підказали, як відмовитись від результатів ВЛК – важливі нюанси, про які не скажуть лікарі

Показати ще

Платіжки за комуналку Фото: скрін youtube

"Сьогодні держава каже, що вартість газу підвищуватися не буде. Із тих слів, що анонсують державні службовці, тарифи для населення по опаленню та гарячій воді не мають змінитися", - каже чиновниця.

Варто зазначити, що в Україні діє мораторій, який забороняє подорожчання опалення, гарячої води та газу. Рішення про тарифні зміни можуть ухвалюватися лише на рівні держави, а відповідних заяв поки що не звучало.

Тарифи на газ. Фото: скрін youtube

Водночас деякі експерти не виключають, що перед опалювальним сезоном можуть подорожчати комунальні послуги. Наприклад, голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко заявив, що у Верховній Раді розглядається питання підвищення тарифів на газ та опалення. Однак наразі недостатньо голосів для ухвалення рішення.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, жорстокі тарифи: комуналка стане нестерпним тягарем - яка послуга дорожчає.

Також наш портал інформував, тарифні махінації: як постачальники комунальних послуг обманюють українців.

Крім того, ми писали, комунальники вирішили встановити тарифний рекорд: з липня доведеться платити набагато більше.