Українці можуть отримувати платіжки з нарахуваннями за газ, навіть коли не мешкають вдома або не користуються ресурсом. Як уникнути рахунків від "Нафтогазу" з неіснуючими боргами, розповіли фахівці проєкту "ГазПравда".

Важливий нюанс, про який знають не всі побутові споживачі – передавати показники лічильника потрібно навіть за нульового споживання. Такі "сюрпризи" можливі, коли людина, наприклад, не проживає за адресою.

Платіжка за газ. Фото: скрін youtube

Якщо оператора ГРМ не проінформувати про непроживання вдома, він рахуватиме спожитий газ за плановими обсягами й в домогосподарства з'явиться борг.

Щоб уникнути платіжок з неіснуючим боргом, варто регулярно передавати незмінні показники лічильника. Крім того, можна написати заяву своєму оператору ГРМ.

Популярні новини зараз

Українці з низьким доходом або "нулем" у гаманці отримають по 2 та 3 тисячі гривень

ТЦК можуть ходити у цивільному: чим це загрожує

Введення графіків відключень води: "Київводоканал" звернувся до споживачів

Пенсіонерам доплатять по 940 гривень, але є умови: хто отримає непогану надбавку

Показати ще

Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Коли людина не споживає і знає цей термін, який вона не проживатиме, вона може написати письмову заяву з позначкою, що вона тимчасово не проживатиме за цією адресою. Тоді в базі робиться відповідний запис і нарахування не проводяться", - кажуть у компанії "Газмережі".

Показники лічильника. Фото: скрін youtube

Якщо немає можливості з'явитися особисто, споживач може повідомити цю інформацію в телефонному режимі. В іншому випадку потрібно щомісяця фіксувати той самий показник, щоб уникнути розрахункових нарахувань, які потім виставить постачальник.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Газмережі" попередили власників газових плит, котлів та обігрівачів: що має зробити кожен.

Також наш портал інформував, комуналку платите, а борг з'являється: у "Нафтогазі" розповіли, звідки беруться магічні куби.

Крім того, ми писали, щоб не було проблем із платіжками: "Нафтогаз" розповів, кому потрібно терміново оновити дані.