В Україні тривають відключення електроенергії, і графіки цих відключень можуть стати ще суворішими. Народний депутат України Олексій Кучеренко, який є першим заступником голови Комітету ВРУ з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, розповів про вартість гібридної сонячної електростанції для мешканців типової панельної багатоповерхівки.

Він зазначив, що для встановлення такої електростанції необхідно, щоб 90% мешканців будинку могли фінансово підтримати цей проєкт.

електростанція

Це обумовлено тим, що витрати на придбання та встановлення досить значні, і без колективної участі це буде складно реалізувати. За словами Кучеренка, для однієї "хрущовки" чи "панельки" потрібна гібридна сонячна електростанція потужністю 30 кВт.

Вартість такої станції складає приблизно 30 тисяч доларів. Ця сума включає вартість інвертора та акумулятора, який забезпечить аварійне живлення для важливих систем, таких як ліфти та насоси.

Олексій Кучеренко

Популярні новини зараз

Зима без газу та світла: українцям рекомендують підготуватися до непростого опалювального сезону

Без візиту до ТЦК: для чоловіків запровадили нововведення

Переїжджати або мерзнути всю зиму: мешканці висоток можуть залишитися без тепла та питної води

Ще і не почали відпочивати: школярам доведеться сісти за парти вже через місяць і навчатись по суботах

Показати ще

Однак є ще декілька умов для успішного встановлення такої системи. Перш за все, дах будинку має підходити для розміщення сонячних панелей. У деяких будинках дах може бути плоским, що є ідеальним варіантом, а в деяких під нахилом, що може створити певні труднощі.

Отже, встановлення гібридної сонячної електростанції в багатоповерхівці потребує не лише значних фінансових вкладень від мешканців, але й технічних умов, які дозволять правильно та ефективно розмістити обладнання.

Нагадаємо, ціни зростуть на 50%: як подорожчає електроенергія з 1 червня

Раніше ми писали про те, що українців готують до зростання тарифів на електроенергію

Вам буде цікаво дізнатися електроенергія подорожчає, але не у травні: коли будемо платити по 5 гривень за кіловат