Щоб у опалювальному сезоні не виникло форс-мажорів та небезпечних ситуацій, до холодів необхідно провести важливу процедуру. Про це нагадують у компанії "Газмережі".

Безпечне використання газових приладів та ефективне опалення житла можна забезпечити лише при регулярному чищенні димоходу. До того ж це питання безпеки, адже через забруднений димар у приміщенні можуть накопичуватися продукти горіння.

Газовий котел. Фото: скрін youtube

Ознаки того, що димарю потрібне чищення:

  • Поява диму в приміщенні під час роботи опалювального приладу;
  • Погіршення тяги;
  • Зміна кольору полум'я;
  • Неприємний запах.

Фахівці "Газмережі". Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Загалом же фахівці радять проводити чищення регулярно – після та до опалювального сезону. Проте все залежить від того, яке паливо використовується для обігріву житла.

"Частота чищення залежить від типу палива, інтенсивності використання опалювального приладу та якості палива. В середньому, димохід рекомендується чистити два рази на рік, перед початком та в кінці опалювального сезону", - радять газовики.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "Газмережі" закликали по-новому розраховуватися за доставку газу: інструкція для споживачів.

Також наш портал інформував, покарання за відмову від перевірки лічильників: українців попередили про дорогі наслідки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, приготування їжі обійдеться як вечеря в ресторані: українців готують до збільшення тарифу на блакитне паливо.