Фахівці Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров'я України перевірили якість питної води в регіоні в період з 6 по 12 вересня 2024 року.

Було взято та проаналізовано 145 проб води з різних джерел на території області. Результати досліджень показали, що загалом якість води відповідає санітарним нормам, встановленим законодавством. Це означає, що воду можна вживати без побоювань за здоров'я, адже вона пройшла всі необхідні перевірки на безпеку.

Питна вода / фото: Pixabay

Зокрема, за мікробіологічними показниками, усі зразки води відповідали встановленим стандартам. Це означає, що у воді не було виявлено небезпечних бактерій чи мікроорганізмів, які можуть негативно вплинути на здоров'я людей. Проте, за фізико-хімічними показниками, 79 проб мали незначні відхилення від норм. Але варто зазначити, що ці показники є на рівні багаторічних значень, і нічого аномального в цих змінах не спостерігається. Тож можна сказати, що ситуація залишається стабільною і контрольованою, і ці відхилення не мають серйозного впливу на загальну якість води.

Кіт п'є воду / фото: Pixabay

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року

Показати ще

Така перевірка є важливим елементом контролю за здоров'ям населення, оскільки якість питної води має безпосередній вплив на наше самопочуття та здоров'я.

Нагадаємо, стабільний мінус у ночі, як правильно висадити цибулю на зиму.

І ви це їсте, українців шокували відео про те, як насправді роблять шинку- більш детально на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, проковтнув 11 гумових качок, все закінчилося лікарнею.